CTP critică autoritățile cu privire la organizarea alegerilor locale 2020: Unii sunt considerați periculoși de către politicieni!

CTP critică autoritățile cu privire la organizarea alegerilor locale 2020: Unii sunt considerați periculoși de către politicieni!
Gazetarul CTP intervine în scandalul dintre Horia Tomescu și Nicușor Dan! „O berbeceală politică între PNL și USR PLUS” / Gazetarul comentează dezvăluirile exclusive din GÂNDUL.RO / Mediafax Foto, Valentina Sarosi
Publicat: 26/09/2020, 19:56
Actualizat: 26/09/2020, 21:17

Alegătorii sunt chemaţi să voteze duminică, 27 septembrie, reprezentanții administrației publice locale pentru următorii patru ani, respectiv primarii, consiliile locale, consiliile județene și președinții consiliilor județene. La alegerile locale, persoanele care nu dețin o carte de identitate emisă de către autoritățile din localitatea în care trăiesc nu își pot exprima punctul de vedere prin vot.

Cristian Tudor Popescu a susținut la Digi24 că problema pe care o întâmpină persoanele care activează în altă localitate decât cea de domiciliu și care nu pot vota nu a fost rezolvată de politicieni pentru că nu a existat „interes”.

„Nu a existat interesul rezolvării acestei probleme la nivel politic. Ea putea fi rezolvată într-un mod corespunzător secolului XXI – pe cale electronică, pe calea votului prin corespondență”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

CTP: „Nu a existat interesul rezolvării acestei probleme la nivel politic’’

„Dacă de un an de zile ești într-un alt oraș și lucrezi acolo, ar trebui să ai dreptul să votezi pentru orașul respectiv, că la urma urmei, asta are importanță, să votezi pentru locul în care trăiești și muncești. Dar nu există niciun fel de dorință în direcția asta la nivel politic. Se pare că oamenii aceștia – care muncesc în general în orașe mari – sunt considerați periculoși de către politicieni. E mai bine așa decât să li se ofere – așa se gândesc domnii politicieni – posibilitatea să voteze cu toții, cine știe ce poate să rezulte din asta!”,  a mai explicat acesta.

În ceea ce privește temerile de fraudare a votului, acestea sunt nejustificate, în condițiile în care există și în România un sistem de detectare a votului multiplu, potrivit lui Cristian Tudor Popescu. Gazetarul consider că a fost o „mare realizare” introducerea lui în țară și s-a întâmplat după ce un astfel de sistem fusese deja implementat în Republica Moldova.

Spre deosebire de alte tipuri de alegeri, în cazul celor locale, dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul, municipiul în care alegătorul își are domiciliul sau reședința și numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reședință.

Raed Arafat: „Lumea evoluează, e normal să ajungem să votăm și să facem multe lucruri pe cale digitală”

În această situație se află și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Acesta a declarat că duminică, 27 septembrie, nu va merge la vot deoarece nu are viză de flotant. Secretarul de stat este de părere că votul electronic ar fi rezolvat astfel de probleme.

„Sunt în București, nu am făcut viză de flotant, așa că nu am cum să votez. O să fiu la Minister”, a transmis Raed Arafat, explicând că are, în continuare, adresa din Mureș. „Nu pot să mă duc acolo și să mă întorc în București, mai ales că înlocuiesc și un coleg, așa că voi fi la București. Altfel, în toate celelalte campanii am mers și am votat”.

Votul electronic ar fi rezolvat astfel de probleme, este de părere secretarul de stat. Raed Arafat –  „Lumea evoluează, e normal să ajungem să votăm și să facem multe lucruri pe cale digitală”.

Votarea se desfășoară duminică, 27 septembrie, între orele 7:00 – 21:00. La ora 21:00, președintele biroului electoral al secției de votare declară votarea încheiată și dispune închiderea localului secției de vot. Alegătorii care se află la secția de votare la ora 21:00 își pot exercita dreptul de vot.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Cât scot lunar din buzunare chiriașii din cartierul Primăverii sau Kiseleff, pentru un apartament. Capitala...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
De ce NU cresc toate pensiile. Olguța Vasilescu tună și fulgeră: Au aruncat legea la...
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Câți prieteni are Anamaria Prodan. Ce spune despre oamenii care au dezamăgit-o. “Cel care e...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
De ce pisicile zgârie mobila din casă?